Reteta zilei: Salata de vita cu cartofi dulci
PrinteazaSalata de vita cu cartofi dulci din: vita, boabe de piper, cimbru, ulei de masline, cartof dulce, sare si piper, usturoi, patrunjel, coriandru, capere, ardei iute, mustar dijon, otet, ceapa.
Ingrediente:
- 800g mușchi file de vita
- 1 linguriță piper negru, zdrobit usor
- 2 lingurite cimbru proaspat tocat
- 4 linguri ulei de masline
- 450g cartof dulce, decojit
- sare și piper negru
Ingrediente pentru sos:
- 1 cățel de usturoi, tocat
- 1 ceasca frunze de pătrunjel
- 2 linguri coriandru tocat
- 1 lingură de capere sărate, clătite
- 1/2 ardei iute verde, fara semințe și tocat
- 2 lingurițe de muștar Dijon
- 2-3 lingurițe de oțet de vin alb
- 5 linguri ulei de măsline
- 2 cepe, tocate
Mod de preparare:
Puneti carnea de vita intr-un bol cu boabele de piper si cimbru la marinat pentru 2 ore.
Se incalzeste cuptorul la 200 ° C.
Intr-o tigaie incalziti jumatate din uleiul de masline. Se adaugă carnea de vită și rumeniti pe toate partile.
Se transfera pe o tavă de copt și dati la cuptor pentru 10-15 minutes.
Scoateti carnea din cuptor și se acoperă cu folie si se lasă să se odihnească timp de 10-15 minutes.
Intre timp, preincalziti gratarul.
Se taie cartofii felii. Ungeti cu restul de ulei, asezonati, dupa gust, cu sare și piper și rumeniti timp de aproximativ 5-6 minute pe fiecare parte.
Se taie feliile de cartofi dulci în fâșii și transferati intr-un bol.
Se taie carnea în felii sau fâșii și se amesteca cu cartofii.
Pastrati deoparte.
Pentru sos, procesati la blender usturoi, patrunjel, coriandru, caperele, chilii, muștar și oțet.
Incorporati ulei si procesati.
Asezonati cu sare și piper dupa gust.
Se incorporeaza ceapa si amestecă cu o spatula.
Adaugati sosul in bolul cu carne si cartofi.
Lasati la rece 2 ore inainte de servire.
Salata de vita cu cartofi dulci
Pofta buna!