Rulouri de bacon cu ficatei
PrinteazaO retete de rulouri de bacon cu ficatei de pui, rosii, ceapa, gogosari, ardei gras, ardei iute, morcov, frunze de dafin, usturoi, vin alb sec, pasta de tomate, ulei, cimbru, sare si piper.
- 16 felii de bacon
- 300 g ficăţei de pui
- 6 roşii
- o ceapă
- doi gogoşari
- un ardei gras
- un ardei iute mic
- un morcov
- două frunze de dafin
- 4 căţei de usturoi
- 200 ml vin alb sec
- o lingură de pastă de tomate
- ulei
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa şi căţeii de usturoi se curăţă de foi şi se toacă mărunt, gogoşarii, ardeiul gras şi ardeiul iute se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe. Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune lângă ardei.
Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă, se pun legumele tocate şi se călesc la foc potrivit până se înmoaie. Se adaugă pasta de tomate, vinul alb, roşiile date pe râzătoare, frunzele de dafin, sarea, piperul şi o cană de apă.
Se lasă la fiert până scade sosul, se scot frunzele de dafin şi se pasează compoziţia cu un blender. Se pune din nou pe foc, se fierbe cinci minute, se presară cimbru tocat şi se păstrează la cald.
Ficăţeii se prăjesc în ulei încins, se scurg, se înfăşoară cu felii de bacon, se prind cu o scobitoare şi se coc în cuptorul încins 10-15 minute. Se serveşte totul fierbinte, stropit cu sosul de legume, presărat cu cimbru tocat.