Friptura rece
PrinteazaFriptura rece din: carne de manzat, lapte, ou, faina, sare, piper, maghiran, boia, unt, castraveti.
Ingrediente:
- 500 g carne de mănzat tocată
- 1 pahar cu lapte
- 1 ou
- 4 linguri cu făină
- sare
- piper măcinat
- maghiran
- boia de ardei iute
- 2 linguri cu unt
- 2 castraveţi muraţi
Mod de preparare Friptura rece:
Amestecaţi carnea cu sare, piper măcinat, maghiran tocat, boia de ardei, omogenizaţi, adăugaţi 1 pahar cu lapte în care aţi bătut 1 ou şi aţi pus 2 linguri cu faină.
Frământaţi amestecul obţinut cu mâna, potriviţi de condimente, aşezaţi-l în tavă înaltă, unsă cu mult unt şi tapetată cu faină, împănaţi cu felii de castravete murat, coaceţi la foc tare 40 min.
Când s-a rumenit, scoateţi friptura, tăiaţi felii, iar dupa ce s-a răcit, serviţi lângă legume sote, cu/fară pâine şi salată de toamnă asortata, langa vin roşu sau rose.
Pofta buna!