Reteta praz cu masline

Printeaza

Reteta praz cu masline din: praz, masline, rosii, lamaie, zahar, ulei, sare, verdeata, usturoi.

Ingrediente:Reteta praz cu masline

  • 2 kg praz
  • 150 g măsline
  • 4 roşii
  • 1/2 lămăie
  • 1 lingură cu zahăr
  • 1 ceaşcă mare cu ulei
  • sare
  • verdeaţă tocată
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Curăţaţi prazul, înlăturaţi partea verde, tăiaţi bucăţi de 3-4 cm numai partea albă, lăsaţi să fiarbă 5 min în apă care clocoteşte.

Scoateţi prazul şi scurgeţi, apoi aşezaţi-l într-o cratiţă cu măslinele fierte şi spălate în apă rece, roşiile decojite şi tăiate felii, trase puţin în ulei, câţiva căţei de usturoi tocat mărunt, sare şi zahăr.

Acoperiţi cu 1 cană de supă sau apă caldă, puneţi vasul la cuptor 20 min. Serviţi mâncarea caldă, cu pâine proaspătă şi vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.