Tartine cu icre
PrinteazaTartine cu icre din: icre, gris, ulei, lamaie, sifon, ceapa, andive, masline.
- 100 g icre sărate
- 2 linguri griş
- 1 cană cu ulei
- 1/2 lămâie
- 2 linguri cu sifon sau apă minerală
- 1/2 ceapă de apă
- 2 andive
- 10 măsline fără sâmburi
Mod de preparare:
Lăsaţi icrele sărate în apă caldă pentru 1/4 oră, scurgeţi-le bine şi treceţi în castron adânc.
Fierbeţi 5 min grişul în apă care clocoteşte. Răciţi 1/4 oră (faceţi această operaţie înainte de a spăla icrele), amestecaţi grişul cu icrele, omogenizaţi amestecul folosind o lingură de lemn. Subţiaţi cu apă minerală sau sifon pentru ca amestecul să se aerisească. Adăugaţi 2 linguri cu zeamă de lămâie, omogenizaţi.
Turnaţi uleiul câte o picătură, amestecaţi fără întrerupere cu lingura până când terminaţi uleiul.
Tocaţi mărunt ceapa, acoperiţi cu sare, frământaţi cu degetele 1 min, apoi spălaţi ceapa şi scurgeţi în sită. Turnaţi peste icre, omogenizaţi. Spălaţi andivele şi decoraţi un platou mare cu frunze mari.
Feliaţi franzela, faceţi tartine cu icre, decoraţi cu măsline.
Treceţi tartinele pe platou, aşezaţi în mijlocul lor miezul de andive.
Serviţi aperitivul în zilele cu dezlegare la peşte.
Pofta buna!