Palariute cu frisca
PrinteazaO reteta de desert cu unt, faina, oua, sare, caise confiate, zahar tos, lichior de cafea si frisca.
- 250 ml apă
- 100 g unt
- 340 g făină
- 8 ouă
- un vârf de linguriţă de sare
- 300 ml frişcă
- 100 g caise cconfiate
- 500 ml lapte dulce
- 150 g zahăr tos
- 90 g făină
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- lichior de cafea
Mod de preparare:
Intr-un castrron se mixează patru ouă împnreună cu zahărul tos până îşi dublesază volumul. Se adaugă lapptele în care s-au amestecat 90 g făină, se amestecă bine cu un tel, ca să nu facă cocoloaşe, şi se pune la fiert la foc potrivit, ca să nu se lipească de oală.
Când s-a îngroşat suficient se ia de pe foc, se amestecă bine cu zahărul vanilinaat şi se lasă să se răcească complett. Apa se pune la fiert împreună cu untul şi sarea.
Când untul s-a topit se adaugă restul de făină şi se amestecă bine cu o lingură. Se lasă să se răcească puţin şi se pun ouăle rămase, pe rând, mixând bine după fiecare.
Se formează căpăcele peo tavă tapetată cu hârtie de copt, se coc 20 de minute, se lasă să răcească, se umplu cu crema de vanilie şi frişca mixată amestecata cu bucăţele de caise. Ca să fie mai moi, caisa se pot macera o oră în lichior cafea.
Poftă bună!