Retete gustoase: Biftec corsican
PrinteazaBiftec corsican din: muschi de vita, ule, unt, otet, usturoi, busuioc, mustar, sare, patrunjel.
- 6-8 felii de muşchi de vită
- 1 ceaşcă de ulei
- 2-3 linguri cu unt topit
- 1 lingură cu oţet
- 6-8 căţei de usturoi
- 6-8 frunze de busuioc
- 2-3 linguri cu muştar
- sare
- 4-6 tije de pătrunjel
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, ştergeţi-o cu prosop de hârtie şi tăiaţi felii potrivit de groase. Ungeţi fiecare felie de muşchi cu muştar şi ulei – pe o parte cu muştar, pe cealaltă cu ulei. Aşezaţi feliile unele peste altele şi puneţi-le la congelator pentru 1/2 oră.
Incălziţi untul, prăjiţi biftecurile pe fiecare parte până se auresc uşor, scoateţi pe farfurie şi acoperiţi cu capac. în grăsimea rămasă adăugaţi: oţet, 1 pahar cu apă, pătrunjel şi busuioc tocate împreună, sare şi usturoi mărunţit. Lăsaţi să fiarbă 10 min.
Aşezaţi biftecurile pe farfurii, lângă legume fierte, stropiţi cu sos fierbinte şi serviţi cu sau fără pâine şi vin roşu.
Pofta buna!