Desert: Clatite frantuzesti
PrinteazaClatite frantuzesti din: oua, faina, lapte nefiert sau sifon, mere, lamaie, sare, zahar, ulei.
- 2 ouă
- 12 linguri cu făină
- 3/4 l lapte nefiert sau sifon
- 2 mere acrişoare
- 1 linguriţă cu răzătură de lămâie
- 1/2 linguriţă cu sare
- 3-4 linguri cu zahăr tos
- 3 linguri cu ulei sau 2 Iinguri cu unt
Mod de preparare:
Spălaţi ouăle şi uscaţi puţin cu şerveţele de hârtie, spargeţi într-un vas emailat sau un castron adânc, amestecaţi folosind o lingură de lemn.
Turnaţi peste ouă 2-3 linguri de faină, omogenizaţi.
Puneţi peste pasta obţinută puţină sare şi răzătură de lămâie, subţiaţi cu lapte turnat câte puţin. Amestecul trebuie să rămână compact.
Adăugaţi alte 2 linguri cu faină, subţiaţi cu puţin lapte.
Procedaţi în continuare în acelaşi fel până se termină faina. Subţiaţi cu laptele rămas, omogenizaţi bătând cu furculiţa.
Curăţaţi merele de coajă, treceţi-le pe răzătoarea mare, amestecaţi-le cu aluatul de clătite.
Ungeţi cu grăsime o tigaie inox sau teflonată, luaţi din aluat cu un polonic şi faceţi clătitele rumenindu-le uşor pe ambele părţi.
Scoateţi clătitele pe un platou. Presăraţi zahăr pe fiecare clătită, împăturiţi, treceţi pe farfurii.
Serviţi desertul cald.
Pofta buna!