Desert: Clatite frantuzesti

Printeaza

Clatite frantuzesti din: oua, faina, lapte nefiert sau sifon, mere, lamaie, sare, zahar, ulei.

Ingrediente:Clatite_de_casa_06

  • 2 ouă
  • 12 linguri cu făină
  • 3/4 l lapte nefiert sau sifon
  • 2 mere acrişoare
  • 1 linguriţă cu răzătură de lămâie
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 3-4 linguri cu zahăr tos
  • 3 linguri cu ulei sau 2 Iinguri cu unt

 

 

Mod de preparare:

Spălaţi ouăle şi uscaţi puţin cu şerveţele de hârtie, spargeţi într-un vas emailat sau un castron adânc, amestecaţi folosind o lingură de lemn.

Turnaţi peste ouă 2-3 linguri de faină, omogenizaţi.

Puneţi peste pasta obţinută puţină sare şi răzătură de lămâie, subţiaţi cu lapte turnat câte puţin. Amestecul trebuie să rămână compact.

Adăugaţi alte 2 linguri cu faină, subţiaţi cu puţin lapte.

Procedaţi în continuare în acelaşi fel până se termină faina. Subţiaţi cu laptele rămas, omogenizaţi bătând cu furculiţa.

Curăţaţi merele de coajă, treceţi-le pe răzătoarea mare, amestecaţi-le cu aluatul de clătite.

Ungeţi cu grăsime o tigaie inox sau teflonată, luaţi din aluat cu un polonic şi faceţi clătitele rumenindu-le uşor pe ambele părţi.

Scoateţi clătitele pe un platou. Presăraţi zahăr pe fiecare clătită, împăturiţi, treceţi pe farfurii.

Serviţi desertul cald.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.