Mancare de dovlecei cu busuioc

Printeaza

Mancare de dovlecei cu busuioc din: dovlecei, ceapa, faina, rosii, smantana, verdeata, ulei, sare, busuioc.

Ingrediente:Mancare de dovlecei cu busuioc

  • 6-8 dovlecei
  • 1 ceapă
  • sare
  • 2-3 roşii
  • 1 linguriţă cu făină
  • 2 linguri cu smântână
  • verdeaţă tocată
  • ulei
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Curăţaţi dovleceii de coaja albă, tăiaţi-i felii pe lung, spălaţi-i şi curăţaţi-i de seminţe. Pregătiţi un sos din ceapă călită în ulei, puţină faină, subţiată cu supă, şi roşii felii curăţate de coajă.

Tocaţi puţin busuioc şi puneţi în sosul care va fierbe la foc mic 15 min. Aşezaţi feliile de dovlecel în straturi şi turnaţi sosul, săraţi şi fierbeţi la foc mic.

Serviţi mâncarea fierbinte, cu smântână şi verdeaţă tocată deasupra, lângă pâine proaspătă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.