Musaca de vinete cu manzat

Printeaza

Musaca de vinete cu manzat din: vinete, carne de manzat, ceapa, rosii, sare, ulei, ou, piper, ulei.

Ingrediente:

  • 6 vinete mari
  • 500 g carne rasol de mânzat fiartă în supa si tocată
  • 1 ceapă
  • 3 roşii
  • sare
  • ulei
  • 1 ou
  • piper
  • 1 cană cu supă
  • 1 cană cu ulei

 

Mod de preparare:

Tocaţi mărunt rasolul fiert, amestecaţi-l cu ceapa tocată şi căliţi amestecul cu 2 linguri de ulei.

Săraţi şi piperaţi, lăsaţi să se răcească, adăugaţi oul şi omogenizaţi.

Pregătiţi vinetele: spălaţi-le, tăiaţi-le felii groase de 1-2 cm, acoperiţi-le cu sare şi aşezaţi-le pe un fund de lemn.

Aşezaţi peste vinete alt fund de lemn, pe care puneţi o greutate mai mare.

Lăsaţi vinetele acoperite, cu greutatea pe ele, cel puţin 1 oră, să se scurgă bine, apoi le spălaţi, le căliţi în ulei, le aşezaţi într-o cratiţă şi le acoperiţi cu un strat de roşii felii, apoi cu umplutura de carne.

Incheiaţi cu un rând de vinete, turnaţi 1 cană cu supă sau apă caldă şi daţi forma la cuptor pentru 45 min.

Serviţi musacaua caldă, cu pâine proaspătă, lângă vin roşu.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.