Salata cu telina si ciuperci
PrinteazaSalata cu telina si ciuperci din: telina, ciuperci, oua, lamaie, mustar, vin, zahar, sare, ulei, ceapa, piper.
- 3 bucati mijlocii de ţelină
- 4-5 ciuperci
- 2 ouă fierte tari
- 1 lămâie
- 2 linguri cu muştar
- 1 pahar cu vin roşu
- 1 lingură cu zahăr
- 1 linguriţă cu sare
- 1 pahar cu ulei
- 1/2 linguriţă cu piper măcinat
- 1 ceapa
Mod de preparare:
Curăţaţi ţelina de coaja tare şi tăiaţi-o felii mari; tăiaţi fiecare felie în beţişoare subţiri. Puneţi ţelina într-un castron adânc, presăraţi sare şi piper măcinat, amestecaţi uşor, stropiţi cu zeama de la jumătate de lămâie.
Acoperiţi castronul.
Curăţaţi şi spălaţi bine ciupercile, puneţi-le să fiarbă cu 1 linguriţă de zahăr şi puţină sare. Scoateţi ciupercile după 10 min, lăsaţi-le să se răcească într-un bol. In vinul rămas puneţi să fiarbă ţelina 15 min.
Faceţi o maioneză din gălbenuşurile fierte şi zdrobite şi două linguri cu muştar bine amestecate şi subţiate cu ulei turnat câte puţin. Adăugaţi zeama de la lămâia rămasă.
Puneţi într-un castron adânc: ţelina, maioneza, ciupercile fierte, tăiate felii subţiri şi vinul în care au fiert. Amestecaţi bine, lăsaţi la rece 30 min.
Serviţi salata ornată cu rondele de ceapă roşie şi felii de albuş fiert tare.
Pofta buna!