Ciorba de fasole verde cu cimbru
PrinteazaCiorba de fasole verde cu cimbru din: fasole, rosii, ceapa, sare, cimbru, marar.
- 1 kg fasole verde (păstăi late sau subţiri)
- 1 kg roşii foarte coapte
- 1 ceapă
- 1 lingură cu sare
- 2-3 ramuri de cimbru
- mărar tocat
Mod de preparare:
Curăţaţi fasolea de capete şi codiţe, rupeţi păstăile bucăţi de 3-4 cm şi puneţi-le la fiert în apă care clocoteşte. Acoperiţi vasul şi fierbeţi 30 min la foc mic.
Adăugaţi în supa fierbinte roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe şi tocate mărunt.
Săraţi după gust, continuaţi fierberea 5-6 min, condimentaţi cu cimbru – lăsaţi firele de cimbru în ciorba fierbinte – şi acoperiţi oala cu capac pentru 15 min, după ce aţi stins focul.
Presăraţi mărarul tocat fin atunci când stingeţi focul. Serviţi ciorba caldă, cu pâine prăjită sau cu pâine neagră.
Pofta buna!