Friptura delicioasa la gratar
PrinteazaFriptura delicioasa la gratar din: carne de porc sau de vitel, sare, piper, usturoi, mustar, unt, cimbru.
- 6-8 bucăţi cde carne macră de porc sau de viţel
- sare
- piper
- 6-8 căţei de usturoi
- 2 linguri cu miuştar
- 2 linguri cu unt
- cimbru
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, tranşaţi bucăţile de friptură, bateţi cu ciocanul de lemn fiecare bucată şi ungejţi cu muştar în strat subţire.
Aşezaţi felliile de came unele peste altele, puneţi-le la congelator pentru 1/4 oră.
Puneţi friptura pe grătar şi grătarul pe jar. Lăsaţi carnea să prindă crustă, întoarceţi grătîarul şi repetaţi operaţiunea.
Sprijiniţi grătarul pe 2 bucăţi de lemn ca să nu se ardă carnea, dar să se frigă bine. Când scoateţi friptura pe farfurii, săraţi, ungeţi ccu unt şi piperaţi. Presăraţi cimbru peste friptură.
Serviţi lânggă legume fierte sau varză călită cu pâine de casă, salată de murături şi vin alb.
Pofta buna!