Ceai Wu Yi Shan sau Ceaiul Wuyi – Ceaiul Wu Yi Shan, cunoscut și sub numele de ceaiul din munții Wuyi, este un ceai oolong renumit pentru aroma sa complexă și istoria sa îndelungată. Originar din regiunea muntoasă Wuyi din China, acest ceai este adesea considerat unul dintre cele mai fine ceaiuri din lume. Istoria […]
Placinta taraneasca din aluat fraged
PrinteazaPlacinta taraneasca din aluat fraged din: faina, lapte, drojdie, unt, sare, zahar, branza de vaci, oua, lamaie.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 1/2 kg faină
- 1 cană de lapte
- 1 nucă de drojdie
- 2 linguri cu unt
- sare
- 2 linguri cu zahăr
Umplutura:
- 1 kg brânză de vaci
- 4 ouă
- 1 linguriţă cu sare
- răzătură de lămâie
- 1 pahar cu zahăr
Mod de preparare:
Placinta taraneasca din aluat fraged: Frământaţi un aluat din: faină, lapte cald, drojdie (lichefiată cu 2 linguri de zahăr şi 1/2 linguriţă cu sare) şi 2 linguri cu unt topit.
Frământaţi aluatul 5-7 min, apoi întindeţi foaie groasă pe planşeu, ungeţi cu o lingură de unt moale, împăturiţi, întindeţi cu sucitorul. împăturiţi din nou, puneţi aluatul la frigider pentru 1/2 oră. Scoateţi aluatul, întindeţi foaie mare, ungeţi cu unt cald şi strângeţi sul.
Treceţi cu sucitorul peste sul, apoi întindeţi foaie subţire. Faceţi umplutura: amestecaţi brânza de vaci cu ouăle, zahărul şi răzătură de lămâie. Omogenizaţi amestecul. Strângeţi aluatul într-un bulgăre mare, împăturiţi în patru, întindeţi cu sucitorul o foaie pe care o împărţiţi în patru.
Pe fiecare foaie puneţi umplutura de brânză, rulaţi, puneţi în tava neunsă. Procedaţi astfel până când terminaţi aluatul şi umplutura. Puneţi tava în cuptorul cald pentru 30-40 min. Este gata când plăcinta s-a rumenit.
Serviţi plăcinta călduţă sau rece, tăiată felii mari.
Pofta buna!
Ceai Wu Yi Shan sau Ceaiul Wuyi