Clatite umplute cu urda si marar
PrinteazaClatite umplute cu urda si marar din: oua, faina, apa minerala, ulei, sare, urda, marar, sare, unt, smantana sau iaurt.
Ingrediente:
Pentru clătite:
- 2 ouă
- 14 linguri cu făină
- 1 l apă minerală
- 2 linguri cu ulei
- 1 praf de sare
Umplutura:
- 250 g urdă
- 2-3 legături de mărar
- sare
- 2 linguri cu unt
- 2-3 linguri cu smântână sau iaurt
Mod de preparare Clatite umplute cu urda si marar:
Spălaţi ouăle, ştergeţi cu şerveţele, spargeţi în vas adânc. Bateţi ca pentru omletă, amestecaţi cu 3-4 linguri cu faină, omogenizaţi.
Subţiaţi amestecul cu apă minerală, adăugaţi restul de faină şi subţiaţi din nou. Procedaţi astfel până se termină faina şi apa.
Săraţi puţin şi lăsaţi aluatul la rece 1/4 oră.
Puneţi urda în castron adânc, fărâmaţi cu furculiţa, adăugaţi puţină sare, iaurt sau smântână, omogenizaţi.
Spălaţi mărarul fir cu fir şi uscaţi-1 în prosop de bumbac, apoi tocaţi mărunt şi amestecaţi peste urdă. Omogenizaţi cu furculiţa.
Faceţi clătitele şi rumeniţi-le în ulei, strângeţi pe un platou curat şi umpleţi-le cu urdă. Serviţi-le rulate sau aşezate unele peste altele, cu umplutura între ele, ca so formeze un tort. Tăiaţi tortul în rază.
Serviţi ca aperitiv.
Pofta buna!