Gogosi din aluat cu lapte

Printeaza

Gogosi din aluat cu lapte din: faina, lapte, oua, lamaie, drojdie, rom, zahar, ulei, zahar pudra.

Ingrediente:Gogosi din aluat cu lapte

  • 1/2 kg făină cernută
  • 1 cană cu lapte sau iaurt
  • 2 ouă
  • răzătură de lămâie
  • 1 cub de drojdie
  • 1 pahar mic cu rom
  • 3 linguri cu zahăr
  • 1 cană cu ulei
  • 2 linguri cu zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Cemeţi faina într-un vas adânc, faceţi o adâncitură în mijloc unde turnaţi: două ouă crude, răzătură de lămâie şi 1 pahar mic cu rom.

Puneţi drojdia într-un castron cu trei linguri de zahăr tos şi 1/2 linguriţă cu sare. Frecaţi cu furculiţa amestecul şi obţineţi un lichid gros pe care-1 turnaţi tot în adâncitura din mijloc. Adunaţi făina deasupra.

Frământaţi cu mâna 5-7 min un aluat neted turnând câte puţin lapte cald peste făină şi celelalte ingrediente.

Când aluatul se desprinde de mână, lăsaţi vasul acoperit cu un prosop într-un loc cald, pentru 1/2 oră.
întindeţi aluatul pe planşeul de lucru uns cu ulei, tăiaţi cu gura paharului forme rotunde sau semilune şi rumeniţi gogoşile în ulei fierbinte.

Când puneţi gogoşile, uleiul trebuie să fie fierbinte. După ce vor căpăta o culoare aurie, gosoşile se vor coace la foc potrivit. Le scoateţi pe şerveţele de hârtie, le treceţi pe platou şi le pudraţi cu zahăr pudră.

Serviţi gogoşile călduţe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.