Salata arabeasca de legume
PrinteazaSalata arabeasca de legume din: fasole, morcovi, conopida, varza, ceapa verde, ceapa uscata, usturoi, sofran, ardei iute, ardei grasi, patrunjel, sare, piper.
- 250 g fasole
- 250 g morcovi
- 250 g conopidă
- 250 g varză albă
- 250 g varză roşie
- 4 fire de ceapă verde
- 2 cepe uscate
- 6 căţei usturoi
- 1 lingură şofran
- 1 ardei iute roşu
- 2 ardei iuţi verzi
- 4 ardei graşi, diferit coloraţi
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toate legumele se spală bine şi se pun în vase diferite, acoperite cu apă uşor sărată; fasolea, morcovii şi conopida (tăiate cubuleţe), ardeii tăiaţi rondele fine şi varza, ceapa şi usturoiul tăiate fideluţă.
A doua zi se scot şi se lasă, tot separat, să se scurgă bine de apă. Se amestecă într-o salatieră şi se adaugă sare (dacă mai este nevoie) piper şi şofran. Se amestecă bine şi se lasă câteva ore. Se presară deasupra cu pătrunjel.
NOTĂ: Se poate folosi şi ceapă uşor călită în ulei alături de ardei, adăugate şi amestecate înainte de a se pune şofranul şi piperul
Pofta buna!