Salata arabeasca de telina

Printeaza

Salata arabeasca de telina din: telina, ulei, mere, oua, piept de pasare, lamaie, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 1 kg telină
  • 5-6 mere
  • 5 linguri ulei
  • 2 ouă
  • 250 g piept fiert de pasăre
  • 1 lămâie
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Ţelina se spală, se curăţă şi se taie julien. Se pune într-o salatieră şi se amestecă cu puţină zeamă de lămâie şi puţină sare.

Se adaugă merele, curăţate de coajă şi sâmburi, tăiate felii subţiri. Se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se amestecă bine.

Pieptul de pasăre fiert se taie în fâşii subţiri şi se adaugă în salatieră.

Din două gălbenuşuri, unul fiert şi celălalt crud, frecate cu ulei adăugat treptat, se pregăteşte un sos care se toarnă deasupra.

Se sărează şi se piperează, după gust.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.