Sos dulce cu chili
PrinteazaSos dulce cu chili din: zahar, ardei, stafide, usturoi, ghimbir, otet, sare.
- 400 g zahăr
- 150 g ardei chili medii
- 200 g stafide
- 3 căţei de usturoi
- 1 bucăţică de ghimbir (3 cm)
- 250 ml oţet din vin alb
- sare
Mod de preparare:
Ardeii se taie longitudinal şi se curăţă de cotor şi de seminţe, împreună cu stafidele şi cu usturoiul se toacă mărunt.
Cel mai bine ar fi ca, după tocare, să adăugaţi ghimbirul ras şi să treceţi totul prin robotul de bucătărie, până se obţine un amestec foarte mărunt.
Acesta se toarnă în cratiţă împreună cu zahărul, restul de oţet, 125 ml de apă şi puţină sare. Se lasă la fiert minimum 15 minute, pană capătă o consistenţă de sirop.
Se toarnă în borcane şi se lasă să se aşeze.
Pofta buna!