Mere coapte umplute cu jeleu din: mere, pere, lapte, zahar, orez, scortisoara, jeleu. Ingrediente: 6 mere mari 2 pere 300 ml lapte 100 g zahăr brun 100 g orez 1 praf de sare scorţişoară zahăr vanilinat 50 g jeleu de pere 20 g unt pentru tavă Mod de preparare: Speli orezul şi îl pui […]
Jeleu cu fructe de soc
PrinteazaJeleu cu fructe de soc din: suc de fructe, zahar.
Ingrediente:
- 750 ml suc de fructe de soc
- 1000 g zahăr gelifiant 1:1
Mod de preparare:
Fructele se storc în oala cu aburi, fără zahăr, şi din sucul obţinut se opreşte cantitatea indicată în reţetă.
Aceasta se toarnă în cratiţă, se adaugă zahărul şi se fierbe cât este indicat pe pachet.
Se face proba şi se toarnă fierbinte în borcane, care se închid şi se întorc.
Pofta buna!
Jeleu de mere cu menta si lamaie
Jeleu de mere cu menta si lamaie din: mere, zahar, apa, menta, lamaie, cidru. Ingrediente: 300 g mere acrişoare 1000 g zahăr gelifiant 1:1 500 ml apă 3 linguriţe de mentă proaspătă sucul de la 1 lămâie 250 ml cidru Mod de preparare: Menta se spală şi peste ea se toarnă 250 ml apă […]
Jeleu de menta cu lime din: menta, lime, zahar. Ingrediente: 5 foi gelatină 200 g zahăr 1 mână frunze proaspete de mentă sucul de la 3 lămâi verzi Mod de preparare: Se amestecă într-un vas 200 ml apă împreună cu zahărul. Se lasă la foc mic, până când se topeşte bine zahărul. Se […]