Salată de Țelină cu Mere și Nuci – un preparat delicios și sănătos, perfect pentru a aduce un plus de prospețime și crocant în orice masă. Ideală pentru prânzuri rapide sau ca garnitură la cinele în familie, această salată vă va încânta papilele gustative și vă va susține sănătatea. Țelina a fost folosită în medicina […]
Spanac la cuptor cu rosii
PrinteazaSpanac la cuptor cu rosii din: spanac, lamaie, usturoi, sare, rosii, faina, ulei.
Ingrediente:
- 1,5 kg frunze de spanac alese de pe tulpină
- 1/2 lămâie
- 3 căţei de usturoi
- sare
- 2 rosii
- 1 linguriţă cu făină
- 4 linguri cu ulei
Mod de preparare:
Spanac la cuptor cu rosii: Curăţaţi 1,5 kg de spanac, opriţi frunzele sănătoase, puneţi-le într-o oală mai mare şi spălaţi-le în mai multe ape. Verificaţi să nu rămână nisip pe frunze, apoi fierbeţi spanacul în apă care clocoteşte 2-3 minute.
Scoateţi-l cu o spumieră, lăsaţi-l să se scurgă şi tocaţi-l mărunt cu un cuţit. Puneţi în cratiţa cu ulei, adăugaţi usturoi tocat fin, 2 roşii felii (fară coajă), sare, puţină faină desfacută în zeamă de spanac şi felii subţiri de lămâie.
Acoperiţi cu 1 cană de zeamă în care a fiert spanacul, omogenizaţi, fierbeţi la foc mic 30 minute. Scădeţi la cuptor câteva min, serviţi mâncarea fierbinte, cu pâine proaspătă.
Pofta buna!
Sirop de iasomie – perfect pentru a adăuga o notă florală băuturilor și deserturilor. Acest sirop poate fi folosit pentru a îndulci ceaiurile, limonadele, cocktailurile sau pentru a adăuga un strop de rafinament deserturilor precum înghețata sau prăjiturile. Prepararea siropului de iasomie este simplă și rapidă, iar rezultatul este un sirop parfumat și versatil care […]