Supa de varza cu cimbru
PrinteazaSupa de varza cu cimbru din: varza, rosii, ceapa, cimbru, sare, ulei, condimente.
- 1 varză
- 2-3 roşii
- 2 cepe
- 1 crenguţă de cimbru
- sare
- 1 lingură cu ulei
- 1 lingură cu condimente pentru supă
Mod de preparare:
Curăţaţi varza de foile veştede, spălaţi-o, tăiaţi-o sferturi şi tocaţi-o fâşii subţiri. Acoperiţi-o cu sare, stoarceţi-o până când lasă suc, spălaţi-o cu apă rece, scurgeţi-o în sită şi puneţi-o să fiarbă în 2 l de apă care clocoteşte.
Tocaţi ceapa peştişori şi puneţi-o la fiert odată cu varza. Fierbeţi acoperit 15 minute, apoi săraţi şi condimentaţi, adăugaţi roşia tăiată felii, după ce aţi curăţat-o de coajă.
Condimentaţi cu o crenguţă de cimbru.
Fierbeţi supa încă 20 minute. Serviţi cu crutoane.
Pofta buna!