Budinca cu carne de oaie
PrinteazaBudinca cu carne de oaie din: carne de oaie, cascaval, parmezan, fasole, unt, aluat, oua, ulei, ceapa, sare, piper, sofran.
- 350 g carne de oaie dezosată
- 100 g caşcaval
- 50 g parmezan
- 50 g fasole uscată
- 30 g unt
- 12 foi rotunde de aluat
- 8 ouă
- 100 ml ulei
- 1 ceapă
- sare
- piper şi şofran după gust
Mod de preparare:
Fasolea se lasă douăsprezece ore în apă rece. Se spală şi se scurge bine. Carnea se taie cubuleţe, se sărează şi se piperează. Se pune la prăjit câteva minute în ulei bine încins în prealabil, împreună cu ceapa tăiată rondele fine. Se adaugă fasolea şi se completează vasul cu apă, cât să acopere carnea.
Când începe să fiarbă, se dă focul la minimum. Când carnea a fiert bine, se ia vasul de pe foc şi se toarnă deasupra un amestec de ouă bătute cu parmezanul şi brânza rase.
Se amestecă bine, adăugându-se şi şofranul. Se unge un vas de Jena cu unt şi se pun pe fund şase foi de aluat. Se toarnă compoziţia deasupra şi se acoperă totul cu restul de foi.
Se lasă la cuptor, la foc mic, până se rumeneşte frumos. Se servesc calde.
Pofta buna!