Salata de praz si cartofi

Printeaza

Salata de praz si cartofi din: praz, sare, oua, cartofi, mustar, ulei, lamaie, marar.

Ingrediente:Salata de praz si cartofi

  • 2-3 fire de praz tânăr
  • sare
  • 2 ouă fierte tari
  • 1 cartof fiert
  • 2 linguri cu muştar
  • 1 cană cu ulei
  • 1/2 lămâie
  • 2 ouă
  • 4-6 tije de mărar

 

Mod de preparare:

Curăţaţi prazul de foile veştede şi de capetele care au stat în pământ. Tăiaţi fiecare fir în felii subţiri de 1-2 cm. Puneţi prazul în sită, spălaţi-l în 2-3 ape, apoi scurgeţi-l 1-2 min şi puneţi-l la fiert în apă care clocoteşte pentru 2-3 min.

Scurgeţi apa şi puneţi prazul într-un castron adânc. Presăraţi 1 linguriţă cu sare peste praz, amestecaţi uşor.

Faceţi o maioneză din gălbenuşurile fierte trecute pe răzătoarea mare, amestecate cu cartoful făcut piure, un praf de sare, muştar – toate amestecate cu lingura de lemn.

Turnaţi uleiul câte puţin, amestecaţi energic cu lingura, subţiaţi cu zeamă de lămâie. Turnaţi maioneza peste praz, amestecaţi uşor, lăsaţi la rece 15 min.

Presăraţi cu mărar tocat, decoraţi cu roşii felii. Serviţi cu pâine neagră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.