Chiftelute cu sos de branza din: cartofi, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, usturoi, oua, pesmet, unt, lapte, branza telemea, ghimbir, sare, piper, ulei, marar, faina, boia dulce, scortisoara.
Ingrediente:
3 cartofi
1 morcov
1 radacina de patrunjel
1 ceapa alba
Usturoi
2 oua
30 g pesmet
50 g unt
600 ml lapte dulce
150 branza telemea
1 varf de lingurita de ghimbir ras
Sare, piper, ulei, marar, faina
Boia dulce, scortisoara
Mod de preparare:
Cartofii, radacina de patrunjel si morcovul se spala, se curata de coaja, se fierb si se paseaza.
Se amesteca cu un catel de usturoi pisat, ceapa tocata, ghimbirul ras, sare si piper.
Se adauga oualele, pesmetul, se amesteca, iar pasta rezultata se modeleaza sub forma de chiftelute.
Se trec prin faina, se prajesc in ulei incins si se scot pe un servet absorbant. Laptele dulce se amesteca bine cu 2 linguri de faina si se pune la fiert.
Se adauga untul si piperul si se lasa sa fiarba timp de 10 minute la foc mediu ca sa se ingroase.
Se adauga branza telemea data pe razatoare si se amesteca incontinuu ca sa nu se formeze cocoloase.
Se toarna sosul in farfurii, se aseaza chiftelutele, se presara marar tocat si se servesc imediat.
La sos se mai poate adauga boia dulce sau scortisoara macinata.
Se serveste impreuna cu un pahar de Feteasca Alba.
Chiftele de peste si branza cu sos de legume din: plătică, ulei, cartofi, branza de oaie, pătrunjel verde, griş sau pesmet cu granule mai mari, usturoi, sare, oua, coajă de lămâie, făină de porumb, ulei, morcovi, ceapă, telina, roşii, apă fierbinte, bulion. Ingrediente: 1 plătică 150 ml ulei 2 cartofi 5 linguri brânză de oaie 1 legătură pătrunjel verde griş sau […]
O reteta delicioasa de chiftelute cu: carne de pui, bacon, ceapa, sare, ulei de masline, unt, faina, lapte, branza, nucsoara, rosii, patrunjel verde. Ingrediente: 600 g de piept de pui 100 g bacon 1 ceapă sare piper ulei de măsline 40 g unt 30 g făină 500 ml lapte cu procent mai mare de grăsime […]
As incerca o reteta de chiftelute cu sos de branza. Eu de obicei fac chiftelute cu sos de rosii, dar merita sa incerc si reteta propusa de voi.
Adaugă un comentariu
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
As incerca o reteta de chiftelute cu sos de branza. Eu de obicei fac chiftelute cu sos de rosii, dar merita sa incerc si reteta propusa de voi.