Salata de cartofi cu carnaciori
PrinteazaSalata de cartofi cu carnaciori din: cartofi, carnaciori, oua, castraveciori, mustar, sare, piper, ulei, otet.
- 1 kg cartofi
- 8-10 cârnăciori
- 3 ouă fierte tari
- 4 castraveciori muraţi în oţet
- 2 cepe
- 1 linguriţă de muştar iute
- sare şi piper măcinat
- ulei
- oţet
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în coajă şi se taie rondele, după ce s-au răcit şi s-au curăţat de coajă. Ouăle se fierb în apă timp de zece-unsprezece minute.
Se opăresc cârnaţii, în apă clocotită, aproximativ zece minute, la foc mic. Se taie bucăţi potrivite. Cartofii, curăţaţi de coajă, se trec prin maşina de tocat.
Se prepară un sos vinegretă, care se omogenizează ulterior bine cu ceapa tăiată mărunt.
Pe platoul de servire se aşază cartofii (după preferinţă bine înmuiaţi în apa în care s-au pregătit cârnaţii, sau doar uşor stropiţi cu aceasta), bucăţile de cârnat, castraveciorii tăiaţi şuviţe (sau feliuţe).
Se serveşte decorată cu rondele de ou fiert.
Pofta buna!