Cus-cus cu vita sau berbec
PrinteazaCus-cus cu vita sau berbec din: gris, carne de berbec sau vita, bulion, boia iute, sofran, mirodenii Baharat, cepe, maut, apa, sare.
- 1 kg griş
- 500 g carne de berbec (sau vită)
- 4 linguri bulion
- 1 linguriţă de boia de ardei iute
- 1 linguriţă şofran
- 1 linguriţă mirodenii „Baharat” (procurabile din magazine cu specific arab)
- 5 cepe
- 500 g năut
- circa 6 pahare cu apă
- sare
Mod de preparare:
Grişul se stropeşte cu puţină apă şi se fierbe în bain-marie. Sosul se pregăteşte din bulion, came tăiată foarte mărunt, mirodenii, boia iute de ardei, şofran şi sare, care se fierb la foc mic, adăugându-se apoi ceapa (tăiată mărunt şi călită în prealabil în ulei) precum şi năutul.
Se lasă să fiarbă în continuare. Când grişul este fiert, se pune într-o cratiţă mare şi se amestecă cu puţin sos. Apoi se toarnă deasupra sosului.
Se serveşte cu oricare dintre salatele de legume.
Pofta buna!