Salata cu masline si anghinare
PrinteazaSalata cu masline si anghinare din: anghinare, masline, ridichi, rosii, ulei, vin, sare, piper, patrunjel.
- 1 cutie de miez de anghinare
- 100 g măsline verzi
- 100 g măsline negre
- ridichi roşii
- 6 roşii mai mici
- 100 ml ulei de măsline
- 100 ml de vin alb sec
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Se clăteşte bine anghinarea sub jet de apă rece, se scurge şi se aşază pe platoul de servire. Se stropeşte cu ulei şi cu vinul alb, se presară sare şi piper.
Se lasă timp de două ore deoparte.
Ridichile se spală şi se taie rondele. Se curăţă roşiile de pieliţe şi sâmburi şi se taie în sferturi. Se omogenizează roşiile, ridichile şi măslinele, fără sâmburi, sarea şi piperul, punându-se totul peste anghinare.
La sfarsit se presară pătrunjelul tocat fin.
Pofta buna!