Salata de legume cu carne

Printeaza

Salata de legume cu carne din: carne, cartofi, morcov, oua, lamaie, mazare, fasole, mustar, ulei, sare.

Ingrediente:

  • 200 g carne rasol (friptură)
  • 250 g cartofi
  • 1 morcov mare
  • 3 ouă răscoapte
  • sucul de la o lămâie
  • o mână de mazăre boabe
  • o mână de fasole verde
  • 2 linguriţe muştar
  • 100 ml ulei
  • sare

 

Mod de preparare Salata de legume cu carne:

Cartofii şi morcovii se fierb în apă cu puţină sare şi se taie în cubuleţe. Ouăle se fierb tari, se curăţă de coajă şi se taie albuşul în cubuleţe.

Se pun într-un castron, amnestecându-se bine, ouăle, cartofii, morcovii, fa­solea verde, tăiată în două, şi mazărea.

Se face un sos, se­parat, din gălbenuşul trecut prin sită, în amestec cu muştar şi ulei, sărându-se după gust.

Se subţiază cu sucul de lămâie şi se toarnă peste zarzavatul pregătit anterior. Se amestecă bine, se adaugă, carnea tăiată cubuleţe, amestecându-se din nou foarte bine şi se lasă un sfert de oră.

Se purne compoziţia pe platoul de servit şi se toarnă deasupra puţină maioneză.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.