Salata de telina cu branza
PrinteazaSalata de telina cu branza din: nuci, telina, branza, maioneza, salata verde, pasta de rosii, ulei, otet, sare, piper, mustar.
- 250 g nuci (sau migdale) curăţate, tăiate felii
- 250 g ţelină trecută prin răzătoare
- 100 g brânză de oaie
- 6 linguri maioneză
- 1 salată verde
- pastă de roşii
- ulei
- sare
- oţet
- piper
- muştar
Mod de preparare:
Brânza se zdrobeşte într-un castron cu o furculiţă şi se amestecă bine cu maioneza şi pasta de roşii. Se amestecă puţin oţet îndoit cu apă, cu muştar şi ulei cât este nevoie.
Se adaugă peste amestecul cu brânză şi se freacă până devine o pastă omogenă. Se pun nucile şi ţelina (care poate fi şi tăiată cubuleţe mici) şi se amestecă bine.
Frunzele de salată se spală bine cu apă şi se lasă să se scurgă complet. Se pun pe fundul unei salatiere şi se toarnă deasupra compoziţia preparată anterior.
Pofta buna!