Picioare de miel
PrinteazaPicioare de miel din: picioare de miel, ceapa, telina, praz, dafin, faina, unt, lapte, oua, lamaie, sare, piper.
- 12 picioare de miel
- 2 cepe mari
- 2 frunze de telină
- 1 praz
- 1 foaie dafin
- 4 linguri de făină
- 3 linguri de unt
- 1 pahar cu lapte
- 2 gălbenuşuri
- 1 lămâie
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Se spală picioarele de miel şi se opăresc zece minute. Se clătesc bine şi se pun la foc mic, într-o oală cu multă apă. Se adaugă sarea, piperul, dafinul, cepele şi ţelina, spumându-se ori de câte ori este nevoie. Când picioarele de miel sunt bine fierte, se scot din oală.
Se topeşte untul într-o oală mai mică, se adaugă făina şi se amestecă foarte bine, continuu. Se adaugă laptele rece. Separat se bat bine gălbenuşurile, li se adaugă zeama de lămâie şi se toarnă în oala în care au fiert picioarele de miel, luată de pe foc. Se amestecă (din nou) foarte bine.
Preparatul se serveşte cald.
Pofta buna!