Tocana din spata de miel
PrinteazaTocana din spata de miel din: spata de miel, ceapa, laptuci, lamai, oua, faina, ulei, sare, piper, marar, unt.
- 1 kg spată de miel
- 500 g ceapă
- 2 lăptuci
- 2 lămâi
- 2 ouă
- 1 lingură făină de porumb
- 1 ceaşcă ulei
- sare
- piper
- mărar
- 2 linguri unt
Mod de preparare:
Se taie carnea în patru bucăţi, se spală şi se căleşte în unt. Se ia cratiţa de pe foc. între timp, se spală, se curăţă, se taie mărunt, se sărează şi se piperează ceapa şi lăptucile.
Se acoperă cu apă şi sie lasă la fiert, la foc slab. Tot în timp ce fierbe carnea se pregăteşte şi sosul „avgolemeno“. Acesta se toarnă în cratiţă,amestecând totul de câteva ori, la foc slab.
Se serveşte caldă.
Pofta buna!