Chiftele din piept de pasare
PrinteazaChiftele din piept de pasare din: pui/carne de pasare, ceapa, faina, praz, ulei, oua, sos de rosii, sare, piper.
- 1 pui mai mare
- 2 cepe
- 4 linguri făină
- 4 fire praz
- 1 cană ulei
- 4 ouă
- sos de roşii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puiul dezosat se toacă şi se prăjeşte în ulei, alături de ceajpa tăiată mărunt, piper şi sare. Se fierbe partea albă a prazului în apă clocotită, sărată
. După ce s-a răcit şi s-a scurs bine de apă, se taie mărunt şi se amestecă cu carnea tocată. Deasupra se toarnă ouăle bătute spumă, separat, şi amestecate apoi cu faină.
Se amestecă totul bine, cu ajutorul unei linguri de lemn. Se formează cu mâna chiftelele, ce se pun la prăjit în ulei bine încins.
Pofta buna!