Curca umpluta in stil oriental
PrinteazaCurca umpluta in stil oriental din: curca, carne tocata, ficatei de pasare, unt, sare, piper, ceapa, cuisoare, curry, orez.
- 1 curcă (de aproximativ 5 kg)
- 500 g carne tocată (de vită sau pasăre)
- 200 g ficăţei de pasăre (de la curcă şi de pui)
- 1 ceaşcă unt
- 1 ceapă
- sare
- piper
- curry
- cuişoare pisate
- ulei
- orez
Mod de preparare:
Carnea tocată, ficăţeii tăiaţi şuviţe şi ceapa tăiată mărunt, se călesc în unt, adăugându-se cuişoarele, sarea, piperul, curry, după gust şi aproximativ o ceaşcă de orez fiert în apă, cu puţină supă.
Se lasă totul să fiarbă, la foc slab, amestecând din când în când, cam o jumătate de oră. Curca, bine spălată şi curăţată în interior se umple cu acest amestec, se coase şi se lasă la cuptor, la foc slab, timp de trei-patru ore.
Pofta buna!