Ficatei de pasare cu sos de vin
PrinteazaFicatei de pasare cu sos de vin din: ficatei de pasare, ceapa, ulei de susan, unt, usturoi, patrunjel, sare, piper, cuisoare, vin.
- 500 g ficăţei de pasăre
- 100 g ceapă
- 100 ml ulei de susan
- unt
- usturoi
- pătrunjel proaspăt
- piper
- sare
- piper boabe
- cuişoare
- vin alb
Mod de ptreparare:
Ficăţeii se spală bine, se lasă la scurs şi se trec prin uint. Ceapa se taie mărunt şi se rumeneşte puţin într-o cratiţă cu ulei. Se adaugă ficăţeii şi se rumenesc pe toate părţile.
Se toarna puţin vin, puţină apă, mirodeniile, usturoiul pisat şi pătrunjelul tăiiat foarte fin. Se lasă să fiarbă la foc mic.
Se servescc calzi sau reci, cu pătrunjel tocat fin, presărat deasupra.
Pofta buna!