Salata de conopida si capere
PrinteazaSalata de conopida si capere din: conopida, morcovi, telina, nuca, maioneza, smantana, lamaie, mustar, capere, sare, piper, rosii, salata verde.
- 1 kg conopidă
- 400 g morcovi
- 300 g ţelină
- 200 g miez nucă
- 200 g maioneză
- 175 g smântână
- 10 g suc lămâie
- 50 g muştar
- 15 capere
- sare
- piper alb
- roşii
- salată verde
Mod de preparare:
Conopida se spală bine şi se pune la fiert în apă clocotită circa cinci minute. Se scurge de apă şi se lasă să se răcească bine.
Morcovii şi ţelina se spală, se curăţă şi se taie julien. Miezul de nucă se pisează.
Se amestecă aceste ingrediente între ele, adăugându-se maioneza, smântână, muştarul, caperele, sarea şi piperul şi se omogenizează cât mai bine.
Se ornează cu felii de roşii şi salată verde.
Pofta buna!