Ciorba de dovlecei umpluti
Printeaza
O reteta de ciorba de dovlecei umpluti, piept de pui, morcov, ceapa, radacina de patrunjel, pastarnac, lamaie, ou, patrunjel si piper.
- 1 piept de pui
- 4 dovlecei
- 1 morcov
- 2 cepe
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1/4 păstârnac
- 1/2 ţelină
- 1/2 lămâie
- 1 ou
- 1 gălbenuş
- 1 lingură orez
- 1 felie de pâine
- 1 lingură ulei
- 50 g smântână
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Cureţi morcovul, o ceapă, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul şi ţelina şi le pui la fiert în 2,5 I de apă cu carnea cu tot cu oase tăiată bucăţi, lei spuma ori de câte ori se formează şi, când sunt toate ingredientele fierte, strecori supa.
Dezosezi carnea şi o treci prin maşina de tocat împreună cu ceapa rămasă şi cu pâinea. Adaugi orezul, uleiul, oul, verdeaţa tocată şi omogenizezi compoziţia. Speli dovleceii, îi tai în jumătate şi le scoţi miezul.
Ii umpli cu amestecul de carne, îi aşezi în supa strecurată şi clocotită şi fierbi ciorba pe foc mic. O acreşti cu zeama de lămâie şi potriveşti de sare. După ce o iei de pe foc, scurgi zeama într-un vas, o dregi cu smântână amestecată cu gălbenuşul şi o torni înapoi în oală.
Pofta buna!
O sa incerc si eu ciorba de dovlecei umpluti