Pui cu nuca de cocos si scortisoara
PrinteazaPui cu nuca de cocos si scortisoara din: nuca de cocos, pui, scortisoara, ceapa, unt, ienibahar, cuisoare, sare, piper.
- 1 nucă de cocos
- 1 pui
- 3 linguriţe scorţişoară
- 2 cepe
- 2 linguri unt
- ienibahar
- cuişoare
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Nuca de cocos se dă pe râzătoare, se amestecă cu lich idul ei, sare, ienibahar şi cuişoare. Puiul se taie, se spală, se trece prin sosul preparat anterior şi se rumeneşte în ulei încins.
Ceapa se taie şi se căleşte separat, apoi se adaugă puiul. Se acoperă totul cu apă şi se lasă la foc mic până ce carnea fierbe bine.
Se sicoate şi se pune pe platoul de servit, peste pui presărându-se armestecul de nucă şi unt.
Pofta buna!