Cartofi cu coriandru
PrinteazaCartofi cu coriandru din: cartofi, coriandru, ulei, boia, usturoi, sare.
- 1,5 kg cartofi
- 3 linguri coriandru uscat
- 3 pahare ulei de măsline
- 1 lingură boia de ardei dulce
- 8 căţei usturoi
- sare
Mod de preparare:
Coriandrul se curăţă de impurităţi şi se spală bine. Se toacă mărunt, se pune într-o strecurătoare, sub jet de apă şi se lasă la scurs.
Cartofii se taie felii şi se prăjesc, în mai multe tranşe, în ulei încins. Se amestecă coriandrul, usturoiul şi sarea şi se adaugă peste uleiul în care s-au pregătit cartofii. Se călesc la foc mic aproximativ cinci minute. Se adaugă cartofii şi se amestecă bine, pe foc.
Se răstoarnă, calzi, pe platoul de servire.
Se servesc imediat, cu coriandru verde proaspăt sau ardei gras, tăiat rondele.
Pofta buna!