Rata cu garnitura de gulii
PrinteazaRata cu garnitura de gulii din: rata, gulii, sare, verdeata, otet, unt.
- 1 raţă
- 5-6 gulii tinere
- sare
- 1 cană cu supă de carne
- verdeaţă tocată
- 1 lingură cu oţet
- 1 lingură cu unt
Mod de preparare:
Marinaţi raţa în apă cu oţet, sare şi usturoi 4-6 ore, după ce a fost curaţata si spălată, golită de intestine şi sărată pe dinăuntru.
Tăiaţi bucăţi raţa marinată, puneţi-o într-o cratiţă mare împreună cu felii de gulii, 1 lingura de unt, 1 cană de supă, sare şi puţin piper.
Acoperiţi cratiţa şi ţineţi-o pe foc mic 60 minute, după care întoarceţi carnea, scoateţi guliile şi continuaţi frigerea.
Treceţi guliile prin sită si lăsaţi piureul obţinut deoparte, până cand este gata friptura. Peste carne adăugaţi 1 lingură de oţet şi lăsaţi să se frigă până când se înmoaie.
Scoateţi carnea pe o farfurie, acoperiţi cu piureul de gulii clocotit împreuna cu sosul fripturii şi cu verdeaţă tocată mărunt.
Serviţi imediat, cu pâine proaspata, lângă vin roşu.
Pofta buna!