Rata cu garnitura de gulii

Printeaza

Rata cu garnitura de gulii din: rata, gulii, sare, verdeata, otet, unt.

Ingrediente:Rata cu garnitura de gulii

  • 1 raţă
  • 5-6 gulii tinere
  • sare
  • 1 cană cu supă de carne
  • verdeaţă tocată
  • 1 lingură cu oţet
  • 1 lingură cu unt

 

Mod de preparare:

Marinaţi raţa în apă cu oţet, sare şi usturoi 4-6 ore, după ce a fost curaţata si spălată, golită de intestine şi sărată pe dinăuntru.

Tăiaţi bucăţi raţa mari­nată, puneţi-o într-o cratiţă mare împreună cu felii de gulii, 1 lingura de unt, 1 cană de supă, sare şi puţin piper.

Acoperiţi cratiţa şi ţineţi-o pe foc mic 60 minute, după care întoarceţi carnea, scoateţi guliile şi continuaţi frigerea.

Treceţi guliile prin sită si lăsaţi piureul obţinut deoparte, până cand este gata friptura. Peste carne adăugaţi 1 lingură de oţet şi lăsaţi să se frigă până când se înmoaie.

Scoateţi carnea pe o farfurie, acoperiţi cu piureul de gulii clocotit împreuna cu sosul fripturii şi cu verdeaţă tocată mărunt.

Serviţi imediat, cu pâine proaspata, lângă vin roşu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.