Tarte umplute cu spuma de coacaze
Printeaza
O reteta de tarte umplute cu spuma de coacaze, unt, ou, faina si zahar.
Ingrediente aluat:
- 250 g făină
- 250 g unt
- 1 ou
- 1 lingură oţet
- 130 ml apă
- 500 g coacăze
- 100 ml apă
- 150 g zahăr
- 2 albuşuri
Mod de preparare:
Amesteci făina cu untul, oul, oţetul şi apa şi frămânţi un aluat elastic. Dacă e prea moale, îi mai adaugi puţină făină. Intinzi din aluat o foaie şi tai rondele cu care tapetezi forme mici de tarte, unse cu unt şi tapetate cu făină.
Pui în fiecare formă, peste aluat, câteva boabe de fasole şi le dai la cuptor pentru 20 de minute. Când sunt gata dai deoparte boabele de fasole. în acest timp pregăteşti spuma de coacăze: speli coacăzele, le cureţi de ciorchini şi le pui la fiert cu apa şi zahărul.
După ce siropul a scăzut puţin şi s-a legat, dai deoparte şi laşi să se răcească. Baţi albuşurile spumă, adaugi coacăzele scurse de sirop şi amesteci. Umpli apoi tartele cu spuma pregătită şi le decorezi cu coacăze.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- spuma de coacaze