Tarte umplute cu spuma de coacaze

Printeaza

 

O reteta de tarte umplute cu spuma de coacaze, unt, ou, faina si zahar.Tarte umplute cu spuma de coacaze

Ingrediente aluat:

  • 250 g făină
  • 250 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingură oţet
  • 130 ml apă

Ingrediente spuma:

  • 500 g coacăze
  • 100 ml apă
  • 150 g zahăr
  • 2 albuşuri

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu untul, oul, oţetul şi apa şi frămânţi un aluat elastic. Dacă e prea moale, îi mai adaugi puţină făină. Intinzi din aluat o foaie şi tai rondele cu care tapetezi forme mici de tarte, unse cu unt şi tapetate cu făină.

Pui în fiecare formă, peste aluat, câteva boabe de fasole şi le dai la cuptor pentru 20 de minu­te. Când sunt gata dai deoparte boabele de fasole. în acest timp pregăteşti spuma de coacăze: speli coacăzele, le cureţi de ciorchini şi le pui la fiert cu apa şi zahărul.

După ce siropul a scăzut puţin şi s-a legat, dai deoparte şi laşi să se răcească. Baţi albuşurile spumă, adaugi coacăzele scurse de sirop şi amesteci. Umpli apoi tartele cu spuma pregătită şi le decorezi cu coacăze.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • spuma de coacaze

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.