Chiftelute de linte cu usturoi

Printeaza

Chiftelute de linte cu usturoi din: linte, paine, ceapa, oua, usturoi, unt, faina, lapte, sare, piper alb.

Ingrediente:Chiftelute de linte cu usturoi

  • 300 g linte
  • 2 felii pâine albă
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 2 linguri unt
  • 2 căţei usturoi
  • 1 lingură făină albă
  • lapte
  • sare şi piper alb, după gust

 

Mod de preparare:

Lintea, curăţată bine de impurităţi, se lasă două ore în apă călduţă. Se scurge bine de apă şi se trece prin maşina de tocat împreună cu miezul de pâine (înmuiat în lapte şi stors), piperul, sarea, ouăle, ceapa şi usturoiul tăiate mărunt şi puţin călite în unt.

Se amestecă bine şi se fac mici chifiteluţe care se trec prin faină şi se prăjesc în unt foarte bine încins.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.