Chiftelute de linte cu usturoi
PrinteazaChiftelute de linte cu usturoi din: linte, paine, ceapa, oua, usturoi, unt, faina, lapte, sare, piper alb.
- 300 g linte
- 2 felii pâine albă
- 1 ceapă
- 2 ouă
- 2 linguri unt
- 2 căţei usturoi
- 1 lingură făină albă
- lapte
- sare şi piper alb, după gust
Mod de preparare:
Lintea, curăţată bine de impurităţi, se lasă două ore în apă călduţă. Se scurge bine de apă şi se trece prin maşina de tocat împreună cu miezul de pâine (înmuiat în lapte şi stors), piperul, sarea, ouăle, ceapa şi usturoiul tăiate mărunt şi puţin călite în unt.
Se amestecă bine şi se fac mici chifiteluţe care se trec prin faină şi se prăjesc în unt foarte bine încins.
Pofta buna!