Pastravi rasol cu legume
PrinteazaPastravi rasol cu legume din: pastrav, otet, sare, ulei, lamaie, legume, verdeata.
- 4-6 păstrăvi
- 2 linguri cu oţet
- sare
- 3-4 linguri cu ulei de măsline
- 1/2 lămâie
- legume fierte
- crenguţe de verdeaţă
Mod de preparare:
Curăţaţi păstrăvii de intestine, înlăturaţi-le capetele, puneţi la fiert în apa care clocoteşte în care aţi pus 2 linguri cu oţet şi sare.
Lăsaţi 15 minute pe foc domol, scoateţi peştele şi puneţi-l pe farfuria de servit alături de morcovi, cartofi, ţelină sau alte legume fierte şi stropite cu ulei de măsline.
Decoraţi cu crenguţe de verdeaţă, serviţi cu felii de lămâie aşezate deasupra peştelui, cu pâine prăjită uşor şi vin alb.
Pofta buna!