Orez cu porumb
PrinteazaOrez cu porumb din: orez, supa de carne, porumb, ceapa, cocos, sare, piper, ulei.
- 1 pahar orez înmuiat şi zvântat
- 1 pahar supă de carne
- 1 ceaşcă boabe de porumb fiert
- 1 ceapă tăiată mărunt
- 1 lingură nucă de cocos rasă
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa tăiată mărunt se căleşte în ulei. După ce s-a înmuiat, se adaugă boabele fierte de porumb, lăsându-se pe foc (şi amestecându-se) timp de zece minute. Se adaugă supa de came şi nuca de cocos rasă.
Se lasă pe foc până dă în clocot şi se adaugă orezul, lăsându-se până ce toată supa va fi absorbită de orez. Se amestecă din când în când, cu grijă spre a nu se strivi boabele de porumb.
Se serveşte cald, cu garnitură de frunze de păpădie.
Pofta buna!