Chec cu ulei
PrinteazaChec cu ulei din: ulei, oua, zahar, faina, nuca, sare, vanilie.
Ingrediente:
- 8 linguri cu ulei
- 8 ouă
- 16 linguri cu zahăr
- 16 linguri cu făină
- 20 buc. miez de nucă
- 1/2 linguriţă de sare
- vanilie
- 3 linguri cu zahăr pudră
Mod de preparare:
Chec cu ulei: Spălaţi ouăle şi uscaţi-le în şerveţele, apoi separaţi gălbenuşurile într-un vas cu gura largă.
Frecaţi gălbenuşurile cu ulei pus câte puţin (ca la maioneză), iar când aţi terminat uleiul, adăugaţi zahărul şi omogenizaţi crema, frecând în continuare. Săraţi amestecul.
Bateţi spumă tare albuşurile, adăugaţi peste amestec, omogenizaţi, parfumaţi cu vanilie şi adăugaţi faina în ploaie.
Omogenizaţi, folosind lingura de lemn pe care trebuie să o mişcaţi într-un singur sens, puneţi nucile tocate în aluat.
Ungeţi cu ulei şi pudraţi cu faină 2 forme mici de chec, turnaţi aluatul şi puneţi formele în cuptorul cald pentru 40-45 min.
Răciţi prăjitura în tavă, scoateţi pe platou şi pudraţi cu zahăr farin.
Pofta buna!