Chec cu ulei

Printeaza

Chec cu ulei din: ulei, oua, zahar, faina, nuca, sare, vanilie.

Ingrediente:

  • 8 linguri cu ulei
  • 8 ouă
  • 16 linguri cu zahăr
  • 16 linguri cu făină
  • 20 buc. miez de nucă
  • 1/2 linguriţă de sare
  • vanilie
  • 3 linguri cu zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Chec cu ulei: Spălaţi ouăle şi uscaţi-le în şerveţele, apoi separaţi gălbenuşurile într-un vas cu gura largă.

Frecaţi gălbenuşurile cu ulei pus câte puţin (ca la maioneză), iar când aţi termi­nat uleiul, adăugaţi zahărul şi omogenizaţi crema, frecând în continuare. Săraţi ames­tecul.

Bateţi spumă tare albuşurile, adăugaţi peste amestec, omogenizaţi, parfumaţi cu vanilie şi adăugaţi faina în ploaie.

Omogenizaţi, folosind lingura de lemn pe care tre­buie să o mişcaţi într-un singur sens, puneţi nucile tocate în aluat.

Ungeţi cu ulei şi pudraţi cu faină 2 forme mici de chec, turnaţi aluatul şi puneţi formele în cuptorul cald pentru 40-45 min.

Răciţi prăjitura în tavă, scoateţi pe platou şi pudraţi cu zahăr farin.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.