Vinete la cuptor cu branza rasa

Printeaza

Vinete la cuptor cu branza rasa din: vinete, faina, branza, oua, unt, lapte, sare.

Ingrediente:Vinete la cuptor cu branza rasa

  • 4 vinete
  • 1 lingură făină albă
  • 5 linguri brânză rasă
  • 2 ouă
  • 5 linguri unt
  • 1 ceaşcă lapte
  • sare

Mod de preparare:

Se taie cotoarele şi capetele vinetelor şi apoi fiecare se despică în două, pe lung. Se lasă în apă clocotită un sfert de oră şi se pun la scurs.

Se scobesc vinetele de mijloc şi se aşează într-un vas uns cu unt. Miezul vinetelor se pune într-un alt vas şi se amestecă bine cu două linguri cu unt, faină şi lapte. Se adaugă gălbenuşurile, brânza, sarea şi, la sfârşit, se umple cu această compoziţie golul vinetelor din vasul pentru cuptor.

Se presară restul de brânză rasă şi se lasă la cuptor, la foc potrivit.

Se servesc calde, direct din vasul în care s-au preparat.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.