Vinete la cuptor cu branza rasa
PrinteazaVinete la cuptor cu branza rasa din: vinete, faina, branza, oua, unt, lapte, sare.
- 4 vinete
- 1 lingură făină albă
- 5 linguri brânză rasă
- 2 ouă
- 5 linguri unt
- 1 ceaşcă lapte
- sare
Mod de preparare:
Se taie cotoarele şi capetele vinetelor şi apoi fiecare se despică în două, pe lung. Se lasă în apă clocotită un sfert de oră şi se pun la scurs.
Se scobesc vinetele de mijloc şi se aşează într-un vas uns cu unt. Miezul vinetelor se pune într-un alt vas şi se amestecă bine cu două linguri cu unt, faină şi lapte. Se adaugă gălbenuşurile, brânza, sarea şi, la sfârşit, se umple cu această compoziţie golul vinetelor din vasul pentru cuptor.
Se presară restul de brânză rasă şi se lasă la cuptor, la foc potrivit.
Se servesc calde, direct din vasul în care s-au preparat.
Pofta buna!