Supa crema de mazare cu ceapa din: mazare, ceapa, morcov, telina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g mazăre 1 morcov 1 ceapă medie 1 ţelină 2 linguri cu ulei de măsline sare şi piper Mod de preparare: Curăţă morcovul, ceapa şi ţelina şi taie-le cubuleţe sau dă-le pe râzătoare. Pune-le într-o tigaie cu uleiul […]
Reteta zilei: Supa de mazare cu dovlecei
PrinteazaSupa de mazare cu dovlecei din: mazare, ceapa ulei, dovlecei, supa, turmeric, sare, piper, crutoane.
Este o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre dietetice, vitamine și minerale. Conține vitaminele A, C, K, B1, B2, B3, B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.
Ingrediente:
- 175 gr mazare uscata
- 1 ceapa tocata
- 1 lingura ulei
- 2 dovlecei, maruntiti
- 900ml supa
- 1/2 lingurita turmeric
- sare si piper
- crutoane, pentru servire
Mod de preparare:
Puneti mazarea in apa intr-un bol si lasati la inmuiat peste noapte.
Gatiti ceapa in ulei catve aminute, acoperiti si mai gatiti 10 minute, agitand ocazional.
Pastrati o parte din dovlecei, iar restul incorporati peste ceapa. Gatiti 2-3 minute.
Adaugati supa, turmeric si mazarea si aduceti la fierbere.
Reduceti focu acoperiti si atiti 30-40 de minute. Asezonati, dupa gust.
Fierbeti separat dovlecii pastrati si scurgeti.
Incorporati in supa si serviti imediat cu crutoane.
Supa de mazare cu dovlecei
Pofta buna!
Supa crema de mazare cu menta din: mazare, ceapa, unt, smantana, sare, piper, menta. Ingrediente: 1 kg păstăi de mazăre 2 cepe 50 g unt sare piper menta smantana Mod de preparare: Se topeşte untul şi se căleşte ceapa roşie tocată mărunt până când se înmoaie şi devine translucidă. Se adaugă boabele de mazăre, […]
Pofta buna!
Foarte buna supa de mazare