Salata de cartofi noi cu ceapa rosie
PrinteazaO reteta de salata de cartofi noi cu ceapa rosie si salata verde, sare, piper, ulei de masline, otet si mustar.
- un kg de cartofi noi
- 300 g ceapă roşie
- o salată verde
- sare
- piper
- ulei de măsline
- oţet
- facultativ: muştar
Mod de preparare:
Se aleg cartofi noi de mici dimensiuni, sănătoşi, se spală şi se fierb în coajă. După ce au fiert (trebuie avut grijă să nu ajungă la momentul în care coaja plesneşte), se scurg şi se taie în jumătăţi.
Se taie ceapa roşie rondele, se presară sare şi se stropeşte cu oţet. Se lasă deoparte timp de zece minute, după care se amestecă bine cu cartofii şi salata verde tăiată fideluţă.
Se adaugă ulei de măsline, sare şi piper şi se amestecă din nou. Facultativ se poate adăuga o lingură de muştar.
Poftă bună!