Prajitura cu iaurt si migdale
PrinteazaPrajitura cu iaurt si migdale din: faina, drojdie, unt, vanilie, zahar, oua, iaurt, migdale, apa.
- 3 ceşti făină
- 1 1/2 linguriţă drojdie
- 1 cană unt, vanilie
- 1 cană zahăr
- 6 ouă
- 1 cană iaurt
- 1/2 cană migdale
Sirop:
- 2 căni zahăr cu 1 cană de apă
Mod de preparare:
Se amestecă zahărul cu untul în mixer, în jur de zece minute, adăugându-se gălbenuşurile de ou, făina cernută, drojdia, iaurtul şi albuşurile, bătute spumă separat.
După maximum încă două minute se toarnă compoziţia într-o formă unsă cu unt şi se ornează cu migdale zdrobite. Se coace în cuptor, la foc mic, înjur de o oră şi jumătate.
Când este gata, se stropeşte cu sirop.
Inainte de a fi tăiată, se lasă să se răcească.
Pofta buna!