Spuma cu vanilie si piersici
PrinteazaSpuma cu vanilie si piersici din: oua, crema de branza, amidon, mac, afine, frisca, indulcitor, zahar, piersici, lime.
- 2 gălbenuşuri
- 50 g cremă de brânză
- 1 lingură amidon vanilie
- 1 lingură seminţe de mac
- 1 ceaşcă afine
- 4 linguri frişca lichidă
- 2 linguri indulcitor
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 piersici bine coapte
- 1 lămâie verde
Mod de preparare:
Intr-un vas aşezat la bain-marie se pun gălbenuşurile, brânza, frişca, macii, vanilia şi amidonul şi se amestecă energic cu telul până se îngroaşă, apoi se lasă deoparte.
Se încorporează coajă de lămâie rasă, se amestecă bine şi se lasă să se răcească. Se pasează piersicile cu lime; se adaugă îndulcitor şi zahăr vanilat.
Se împarte crema de brânză în cupe, deasupra se aşază un strat de piure de piersici şi se ornează cu afine şi mentă.
Pofta buna!